Vegansk rabarberpaj

Vegansk rabarberpaj

Vegansk rabarberpaj

Här är ett recept på en härlig vegansk rabarberpaj som kommer att glädja både smaklökar och sinne! Rabarbern tillför en syrlighet och kombineras perfekt med den knapriga och krämiga pajdegen där pricken över i:et blir att servera tillsammans med en vaniljvisp. Denna tillagas enkelt på en bakplåt!

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

3 msk
Krossade linfrön
1 dl
Varmt vatten
1 st
Valio Oddlygood® Greek-a-licious jordgubb
1 ½ dl
Rapsolja
1 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Vaniljsocker
4 dl
Socker
4 dl
Vetemjöl
½ tsk
Salt
1 msk
Bakpulver
600 g
Hackad rabarber
1 ½ msk
Socker

Vaniljvisp

1 paket
1 msk
Socker
1 msk
Vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda malda linfrön med varmt vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda linfröblandningen, gurten, rapsolja, äppelcidervinäger, vaniljsocker och socker i en skål.
  3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degen.
  4. Bred ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Hacka rabarbern och fördela den över degen. Strö socker ovanpå.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 35 - 45 minuter, tills pajen är genomgräddad.
  7. Vispa Easy Whipping och sockret pösigt. Servera tillsammans med rabarberpajen. Enjoy!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.