Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Denna ägg- och mjölkfria tårta är många festers räddare och är dessutom vegansk. Den här tårtan är fylld med exotiska smaker och har ett fluffigt citronskum på toppen.

8 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Tårtbotten

2 dl
1 dl
Olja
2 dl
Socker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Majsstärkelse
1 tsk
Bakpulver
Salt

Fyllning

3 msk
Tropisk juice
1 paket
Passionssylt, t.ex. St. Dalfour mango-passionssylt
1 paket
Konserverad mango
2 ½ dl
2 paket

Dekoration

Passionsfrukt
Färsk mynta

Gör så här

  1. Blanda samman basingredienserna. Häll smeten i en smord och smulad kakform (1 l). Grädda i 175 grader i ca 40 min.
  2. Dela i två halvor och låt svalna ordentligt.
  3. Fukta båda halvorna av tårtbotten med fruktjuicen Lägg ut den ena bottendelen på ett serveringsfat. Bred ut ca hälften av sylten och den konserverade mangon på botten. Vispa Oddlygood® Easy Whipping och Oddlygood® Dessert dreamy lemon fluffigt. Bred ut smeten på tårtbotten.
  4. Bred lite sylt på den andra halvan av kakan och lägg den ovanpå den fyllda kakan som ett täcke. Använd en spatel för att fördela citronskummet på sidorna och toppen av kakan. Om du vill, gör extruderingar på ytan. Använd en liten spatel och bred ut resten av sylten på kanterna av kakan på skumytan i smakränder.
  5. Garnera med passionsfrukt och färsk mynta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.