Fortsätt till innehållet
Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Denna ägg- och mjölkfria tårta är många festers räddare och är dessutom vegansk. Fylld med exotiska smaker och har ett fluffigt citronskum på toppen.

Vegansk tårta med passionsfrukt och citrus

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

  • 2 dl oddlygood® havredryck glutenfri
  • 1 dl olja
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 0 kg salt

Fyllning

  • 3 msk tropisk juice
  • 1 dl passionssylt
  • 1 paket konserverad mango
  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 2 paket oddlygood® Dessert dreamy lemon

Dekoration

  • 0 kg passionsfrukt
  • 0 kg färsk mynta

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till kakan. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i 175 °C i ca 40 min.
  2. Dela kakan i två halvor och låt svalna ordentligt.
  3. Fukta båda halvorna av tårtbotten med fruktjuicen Lägg ut den ena bottendelen på ett serveringsfat. Bred ut ca hälften av sylten och den konserverade mangon på botten. Vispa Easy Whipping och Dessert dreamy lemon fluffigt. Bred ut smeten på tårtbotten.
  4. Bred lite sylt på den andra halvan av kakan och lägg den ovanpå den fyllda kakan som ett täcke. Använd en spatel för att fördela citronskummet på sidorna och toppen av kakan. Använd en liten spatel och bred ut resten av sylten på kanterna av kakan.
  5. Garnera tårtan med passionsfrukt och färsk mynta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.