Fortsätt till innehållet

Veganska våfflor

Frasiga och helt växtbaserade våfflor som passar lika bra att servera som en lyxig frukost som lunch på helgen. De går hem hos både barn och vuxna. Toppas med vispad Easy Whipping och valfri favoritsylt eller färska bär!

Veganska våfflor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl oddlygood® Easy Whipping
  • 0 kg sylt eller bär

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull och låt svalna något.
  2. Vispa samman alla ingredienser utom havregrädden i en bunke. Rör ner margarinet.
  3. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn smort med margarin, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
  4. Vispa havregrädden till önskad konsistens.
  5. Servera våfflorna varma med en klick vispad grädde och sylt eller färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.