En tårtbotten med rågmjöl i stället för vetemjöl passar perfekt till den här lingonkakan. Fylld med vit chokladfärskostfyllning, lingonsylt och fräscha lingon. Toppad med grädde och lingon.
tårtbotten | |
---|---|
5 st | ägg |
2 ¼ dl | strösocker |
1 dl | rågmjöl |
1 dl | potatismjöl |
1 tsk | bakpulver |
till formen | |
15 g | |
½ msk | ströbröd |
fyllning | |
1 st | gelatinblad |
200 g | |
200 g | vit choklad |
3 dl | |
2 msk | strösocker |
3 cl | lingonsylt |
300 g | lingon (färska eller frysta) |
glasyr och dekoration | |
1 ½ dl | |
4 dl | |
1 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | lingonpulver |
lingon eller lingonris |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.