Fortsätt till innehållet
Foodservice

Kyckling provence

Krämig kyckling med sting från senap blir en bra vardagsrätt. Såsen är god till pasta men funkar också fint till ris som en gryta. Vill du ha en krämigare sås kan du reda med majsstärkelse.

Kyckling provence

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg kycklinglårfilé, i bitar
  • 400 g champinjoner, skivade
  • 200 g paprikamix, strimlad
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 5 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 5 dl
    Valio Laktosfri matgrädde Foodservice
    Valio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio matgrädde 15 % 1 l laktosfri
  • 4 msk kycklingsfond, koncentrerad
  • 3 msk dijonsenap
  • vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan, torkad
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg majsstärkelse
  • 1 kg tagliatelle eller annan pasta
  • 0 kg färska örter, t ex timjan, persilja, basilika

Instruktioner

  1. Bryn kyckling, champinjoner och paprikamix i smör i en stor stekpanna eller i en gryta.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och koka i ca 10 minuter.
  3. Red eventuellt med majsstärkelse till önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  6. Toppa med lite färska örter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.