Fortsätt till innehållet
Tårtdekorationer

Bakning

Tårtdekorationer

När tårtan är färdigbakad, delad och fylld återstår att dekorera. Den bästa dekorationen är vacker att se på och smakrik. Här kommer läckra idéer på vackra och smakrika dekorationer för olika slags tårtor och cheesecakes.

Spritsa tårtan

Spritsning är ett vackert sätt att dekorera tårtan på. Det kan göras enkelt med hjälp av en fryspåse och vispgrädde. Att spritsa öppnar upp för oändliga möjligheter för dekoration.

Dekorera halva tårtan

Ett sätt att skapa dramatiska dekorationer är att dekorera ena sidan av tårtan. Bären, blommorna och sötsakerna som läggs på tårtans kant ger en dramatisk kontrast mot det ”tomma utrymmet”. Dekorationen kan även rinna över tårtans kant ner på serveringsfatet.

Naked cake

”Naked cake” är en typ av tårta utan frosting eller dekoration på kanterna. Istället syns tårtans olika lager. ”Naked cake” passar bagaren som inte vill stressa med kantdekoration. Kanten kan lämnas helt bar eller så kan frostingen spridas lite slarvigt på kanterna så att fyllningen syns igenom. En ”Naked cake” toppas bäst med dekorationer som utgör en häftig kontrast mot de bara kanterna.

Dekorera med bär

Med hjälp av bär tillför du inte bara smak till tårtan utan även en naturlig skönhet. Dessutom finns det många olika stilar att välja bland, från vardagligt till festligt. Kombinera gärna bär i olika färger och former.

Kex, choklad och macaron-dekorationer

Godis, choklad, kakor och pärlor är enkla hjälpmedel för att skapa en iögonfallande dekoration. Skarpkantade chokladbitar får tårtan att se ut som en konditoribakelse. Med hjälp av godisbitar eller pärlor kan du skapa färgglada kreationer. Kakor och macarons är spektakulära i sig och när du använder dem för dekoration får tårtan ett extra lyft.

Dekorera med marsipan och sockerpasta

Marsipan fullbordar den älskade tårtklassikern princesstårta. Spektakulära frostingar kan också skapas av sockerpasta som kan användas för att trolla fram både hela fantasikakor som dekorationsdetaljer.

Krondekorationer

När du placerar dekorationen endast på kanterna av tårtan får bakverket den krona den förtjänar. Genom en krondekoration kan du få det goda pyntet att räcka till varje bit.