Kvarg för bakning och desserter

Kvarg är en mejeriprodukt som har blivit väldigt populär att använda både till bakning och desserter samt att äta som det är. Kvarg är praktiskt att ha hemma när du behöver ett snabbt mellanmål eller när du ska bjuda på en festlig bakelse med mycket smak!

Här har vi samlat matnyttig information om kvarg som livsmedel tillsammans med massvis av goda recept som går att tillaga på Valios smaksatta kvarger.

Vad är kvarg?

Kvarg är en färskost gjord på surmjölk som med hjälp av mjölksyrabakterier koagulerar till en slät och krämig konsistens. Kvarg som inte är smaksatt kan uppfattas något syrlig till smaken. I Sverige har kvarg kommit att bli en produkt som ofta förknippas med träning på grund av dess relativt höga proteinhalt jämfört med många andra mejeriprodukter.

Baka med kvarg

Att baka med kvarg är både gott och smidigt. Smaksatta kvarger tillför mycket smak till bakverket vilket gör att du med enkla medel och färre ingredienser kan göra succé i köket. Det ska vara kul att baka och därför har vi på Valio tagit fram massor med goda recept som innehåller någon av våra laktosfria kvarger. Baka och njut!

Tårtor med kvarg

Här hittar du smakrika och färgglada tårtor bakade med kvarg! Denna receptsamling för tårtor har inslag av olika kalas och högtider för att kunna bidra med inspiration under årets alla årstider! Tårtor för morsdag, födelsedagskalas, midsommar och mycket mer. Dessa tårtor är både goda och vackra!

Se alla våra tårtrecept här!

Bullar och bakelser med kvarg

Att göra bakelser har aldrig varit enklare än med smaksatt kvarg som ingrediens. Testa att göra enkel Pavlova i glasbehållare som tar några minuter eller utmana dig själv i köket med en lite mer avancerad bakelse som Baked Alaska - perfekt för kalas eller andra festligheter. Visste du att även klassiska kanelbullar kan få ett extra lyft med vaniljkvarg? Ta på dig förklädet och testa dig fram!

Valios laktosfria kvarger för bakning & desserter

Med Valios smaksatta kvargar är det enkelt att lyckas med bakning och desserter.