Vardagsmat

Restaurangmiddagar, högtider och fester är en trevlig omväxling, men många uppskattar ändå enkelheten som kommer med vardagen. När en makaronilåda tillagas i ugnen eller när familjen får en stund tillsammans runt middagsbordet mellan skola, jobb och fritidsaktiviteter - då är vardagen som bäst.

Snabb och enkel vardagsmat

Vardagarna rullar på i snabb takt, och ibland kan middagsplaneringen kännas som ett nödvändigt ont. Så vill vi inte att du ska känna. Därför har vi samlat flera enkla och snabblagade recept som passar extra bra under veckodagarna!

Svensk husmanskost

Den svenska husmanskosten är en stor del av vardagen för många familjer. Recepten är ofta snabblagade och passar perfekt in på menyn under veckodagarna. Oavsett om du är född och uppvuxen i Sverige eller om du flyttat hit så har du garanterat inte missat dessa goda klassiker!

Vardagsrecept för barnfamiljer

Det ska vara gott, enkelt och kanske lite roligt? Ja, i alla fall om barnen får bestämma veckomenyn. Låt oss inte krångla till det. Testa några av recepten som både barn och vuxna uppskattar!

Enkla vegetariska recept

De som brukar äta vegetariskt vet att det inte behöver vara svårt. Recepten är minst lika enkla som klassiska recept, om inte ännu enklare eftersom man inte behöver ta hänsyn till att kött, fisk och kyckling måste vara tillagade på rätt sätt. Vill du äta mer vegetariskt har vi samlat några enkla recept på vegetarisk vardagsmat till dig.

Fräsch vardagsmat

Ibland är man helt enkelt sugen på något fräscht och gott. Kanske speciellt på måndagen efter en helg med lite tyngre mat? Då hoppas vi att dessa recept kan inspirera till en skön start på veckan!

Snabb och enkel tex-tex

Visste du att man får äta tacos och annan tex-mex under andra dagar än fredag? Även om fredagstacos är heligt för många så funkar det minst lika bra under veckans övriga dagar. För att inte tala om Taco Tuesday som är ett vedertaget begrepp i USA. Våga bryta normer genom att testa någon av följande recept denna vecka!

Vardagsrätter med pasta

Pasta är en basvara som kan liknas vid kökets livräddare. De dagar man kommer hem efter dagens aktiviteter och inser att det ekar tomt i kylskåpet, ja då kommer pastan till undsättning. Med hjälp av någon form av sås, någon liten grönsak och lite kryddor som får koka ihop med pasta är middagen räddad!

Enkla efterrätter till vardagen

Sötsuget anpassar sig inte efter vilken dag det är utan kan göra sig påmind även under en onsdagskväll. Då gäller det att ta till någon av våra enkla recept på efterrätter som du snabbt kan sno ihop. Avnjut tillsammans med familj och vänner, eller varför inte i ditt eget goda sällskap framför en favoritserie?